Sandvik NoiseGuard melusuoja

Association of Rotational Molders International on palkinnut Motoral Oy Motoplastin parhaasta innovatiivisesta rotaatiovalutuotteen valmistamisesta ja siihen liittyvästä yhteistyönä toteutetusta suunnittelusta. Kilpailu käytiin USA:ssa, Minneapolisissa.

Palkittu tuote on Sandvik Louhinta-ajoneuvon poratornin äänenvaimennussuojakuori. Tuotteen kehittäminen sai alkunsa louhinta-ajoneuvojen poraustyön aikana poratornin rakenteissa syntyvästä ympäristöä häiritsevän melun vaimennusvaatimuksesta. Valmistusmateriaaliksi päädyttiin muoviin koska poratornin painonlisäys oli minimoitava ja joustavalla muovilla oli korkea äänenvaimennusominaisuus. Myös muotoilun toteuttamiseen saatiin näin parhaimmat mahdollisuudet. Valmistusmenetelmäksi valittiin muovituotteiden rotaatiovalu, joka mahdollisti suojakuorelle ääntä lisäeristävän onton kaksiseinämärakenteen.

Yli 7 metriä korkea äänenvaimennussuojakuori koostuu kahdestatoista Rotaatiovaletusta muovikappaleesta, jotka kiinnitetään sekä poratorniin, että toisiinsa.

Rotaatiovalumenetelmä on vaihtoehto, jota kannattaa tutkia ennen lopullista päätöstä kun kyse on työajoneuvoteollisuuden tuotteisiin liittyvästä komponenttien valmistustekniikasta, jotta saavutettaisiin parempia, edullisempia ja kilpailukykyisempiä ratkaisuja.